Harmonogram Laboratoriów Przyszłości
Jeśli twoja szkoła lub klasa chciałaby wziąć udział w Laboratoriach Przyszłości prosimy o kontakt promocja@sggw.edu.pl.
Zachęcamy do zapoznania się z ofertą webinarów dla kandydatów na studia. Harmonogram webinarów
Archwium Laboratorium przyszłości styczeń - kwiecień 2025
| Lp. | Rodzaj wsparcia | Forma | Temat | Data rozpoczęcia i miejsce |
| 1 | Laboratorium | Stacjonarna | Barwniki w służbie komórek roślinnych | 15.01.2025, godz. 10:00, Budynek 37, sala 0/89 |
| 2 | Laboratorium | Stacjonarna | Fotowoltaika u roślin i co z tego wynika | 15.01.2025, godz. 10:00, Budynek 37, sala 2/89 |
| 3 | Laboratorium | Stacjonarna | Kolory natury: tajemnice barwników roślinnych | 22.01.2025, godz. 10:00, Budynek 37, sala 0/89 |
| 4 | Laboratorium | Stacjonarna | Rośliny: od chloroplastu do łańcucha pokarmowego | 22.01.2025, godz. 10:00, Budynek 37, sala 2/8 |
| 5 | Laboratorium | Stacjonarna | Tajniki pakowania mięsa – jak technologia chroni świeżość produktu | 05.02.2027, godz. 10:00, Budynek 32, sala 42, sala 047 |
| 6 | Laboratorium | Stacjonarna | Sekrety gospodarki cyrkularnej: jak zagospodarować produkty uboczne z tłoczenia konopi siewnej? | 05.02.2027, godz. 10:00, Budynek 32, sala 2019 |
| 7 | Laboratorium | Stacjonarna | Co kryje się w butelce? – O substancjach dodatkowych w napojach | 21.02.2025, godz. 10:00, Budynek 32, sala HP7 |
| 8 | Laboratorium | Stacjonarna | Jak to ugryźć? Krótki kurs oceny towaroznawczej wybranych owoców i warzyw oraz przetworów z nich otrzymywanych | 21.02.2025, godz. 10:00, Budynek 32, sala 71 |
| 9 | Laboratorium | Stacjonarna | Mikroorganizmy w żywności: niewidzialni sojusznicy lub wrogowie. | 21.02.2025, godz. 10:00, Budynek 31, sala 1078 |
| 10 | Laboratorium | Stacjonarna | Roślinne produkty fermentowane – poznaj korzyści dla zdrowia. | 21.02.2025, godz. 10:00, Budynek 31, sala 1083 |
| 11 | Laboratorium | Stacjonarna | Jadalne opakowania: Nowoczesne rozwiązanie dla ekologicznego świata | 27.02.2025, godz. 10:00 |
| 12 | Laboratorium | Stacjonarna | Tajemnice fermentacji – jak powstają kiszonki i dlaczego są zdrowe? | 27.02.2025, godz. 10:00 |
| 13 | Laboratorium | Stacjonarna | Warsztaty robotyki | 13.03.2025, godz. 11:00, Budynek 20, sala 24 |
| 14 | Laboratorium | Stacjonarna | „Od huty do złomowiska – stopy żelaza i ich cykl życia” | 13.03.2025, godz. 11:00, Budynek 20, sala 013 |
| 15 | Laboratorium | Stacjonarna | Biogaz na miarę przyszłości – zrównoważone technologie wytwarzania energii z substratów biodegradowalnych | 20.03.2025, godz. 11:15, Budynek 21, sala 001 |
| 16 | Laboratorium | Stacjonarna | Zalety i wady fotowoltaiki oraz magazynowania energii | 20.03.2025, godz. 11:15, Budynek 21, sala 005 |
| 17 | Laboratorium | Stacjonarna | Od Detektywa do Naukowca, czyli co skrywa w sobie mleko | 24.03.2025, godz. 10:00, Budynek 23, sala 1113 |
| 18 | Laboratorium | Stacjonarna | O jaju od A do Z – mity i fakty naukowe | 24.03.2025, godz. 10:00, Budynek 23, sala 1084 |
| 19 | Laboratorium | Stacjonarna | Zioła oraz chwasty łąk i pastwisk | 28.03.2025, godz. 10:00, Budynek 37 |
| 20 | Laboratorium | Stacjonarna | Ocena ryzyka środowiskowego | 28.03.2025, godz. 10:00, Budynek 37 |
| 21 | Laboratorium | Stacjonarna | Food made from microorganisms – what we will eat on Mars? | 31.03.2025, godz. 11:00, Budynek 32, sala 1035 |
| 22 | Laboratorium | Stacjonarna | What do cheese packaging and artificial skin have in common? | 31.03.2025, godz. 11:00, Budynek 32, sala 22 |
| 23 | Laboratorium | Stacjonarna | In vitro w nauce i w praktyce | 10.04.2025, godz. 11:15, Budynek 35, sala 240-244 |
| 24 | Laboratorium | Stacjonarna | Sad Pełen Kwiatów | 14.04.2025, godz. 11:15, Budynek 37, sala 1/39B |
| Lp. | Rodzaj wsparcia | Forma | Temat | Data rozpoczęcia |
|---|---|---|---|---|
| 1 | Laboratorium | Stacjonarna | Barwniki w służbie komórek roślinnych | 15.01.2025 |
| 2 | Laboratorium | Stacjonarna | Fotowoltaika u roślin i co z tego wynika | 15.01.2025 |
| 3 | Laboratorium | Stacjonarna | Kolory natury: tajemnice barwników roślinnych | 22.01.2025 |
| 4 | Laboratorium | Stacjonarna | Rośliny: od chloroplastu do łańcucha pokarmowego | 22.01.2025 |
| 5 | Laboratorium | Stacjonarna | Tajniki pakowania mięsa – jak technologia chroni świeżość produktu | 05.02.2027 |
| 6 | Laboratorium | Stacjonarna | Sekrety gospodarki cyrkularnej: jak zagospodarować produkty uboczne z tłoczenia konopi siewnej? | 05.02.2027 |
| 7 | Laboratorium | Stacjonarna | Mikroorganizmy w żywności: niewidzialni sojusznicy lub wrogowie. | 20.02.2025 |
| 8 | Laboratorium | Stacjonarna | Roślinne produkty fermentowane – poznaj korzyści dla zdrowia | 20.02.2025 |
| 9 | Laboratorium | Stacjonarna | Co kryje się w butelce? – O substancjach dodatkowych w napojach | 21.02.2025 |
| 10 | Laboratorium | Stacjonarna | Jak to ugryźć? Krótki kurs oceny towaroznawczej wybranych owoców i warzyw oraz przetworów z nich otrzymywanych | 21.02.2025 |
| 11 | Laboratorium | Stacjonarna | Sekrety gospodarki cyrkularnej: jak zagospodarować produkty uboczne z tłoczenia konopi siewnej? | 06.03.2025 |
| 12 | Laboratorium | Stacjonarna | Tajniki pakowania mięsa – jak technologia chroni świeżość produktu | 06.03.2025 |
| 13 | Laboratorium | Stacjonarna | Warsztaty robotyki | 13.03.2025 |
| 14 | Laboratorium | Stacjonarna | Od huty do złomowiska – stopy żelaza i ich cykl życia | 13.03.2025 |
| 15 | Laboratorium | Stacjonarna | Biogaz na miarę przyszłości – zrównoważone technologie wytwarzania energii z substratów biodegradowalnych | 20.03.2025 |
| 16 | Laboratorium | Stacjonarna | Zalety i wady fotowoltaiki oraz magazynowania energii | 20.03.2025 |
| 17 | Laboratorium | Stacjonarna | Od Detektywa do Naukowca, czyli co skrywa w sobie mleko | 24.03.2025 |
| 18 | Laboratorium | Stacjonarna | O jaju od A do Z – mity i fakty naukowe | 24.03.2025 |
| 19 | Laboratorium | Stacjonarna | Food made from microorganisms – what we will eat on Mars? | 31.03.2025 |
| 20 | Laboratorium | Stacjonarna | What do cheese packaging and artificial skin have in common? | 31.03.2025 |
| 21 | Laboratorium | Stacjonarna | In vitro w nauce i w praktyce | 10.04.2025 |
| 22 | Laboratorium | Stacjonarna | Sad Pełen Kwiatów | 10.04.2025 |
| Lp. | Rodzaj wsparcia | Temat | Forma | Daty | Miejsce |
| 1 | Laboratorium | Jak żyć dłużej i zdrowiej — tajemnice starzenia się? | Stacjonarna | 12.01.2026, godz. 11:00 | budynek 37, sala 2/34 |
| 2 | Laboratorium | Łańcuchowa reakcja polimerazy – molekularna kserokopiarka DNA | Stacjonarna | 16.12.2025, godz. 10 | budynek 37, sala 2/34 |
| 3 | Laboratorium | Długowieczność bez ściemy — co naprawdę działa? | Stacjonarna | 12.01.2026, godz. 11:00 | |
| 4 | Laboratorium | PCR – diagnostyka, ślady zbrodni i inżynieria genetyczna | Stacjonarna | 17.12.2025, godz. 10:00 | budynek 37, sala 2/34 |
| 5 | Laboratorium | Od jaja do życia – fascynująca podróż zarodka kury | Stacjonarna | 14.11.2025 godz. 10:00 | budynek 23, sala 1112/ 1046 |
| 6 | Laboratorium | Od krowy do krówki – chemiczne czary z mleka! | Stacjonarna | 14.11.2025 godz. 10:00 | budynek 23, sala 1112/ 1046 |
| 7 | Laboratorium | Jak dokładne są wyniki naszych pomiarów? | Stacjonarna | 9.12.2025, godz. 11:00 | budynek 18, sala 121 |
| 8 | Laboratorium | B10 – tajemnica biopaliw | Stacjonarna | 25.11.2025 godz.10.00 | |
| 9 | Laboratorium | Hałas i drgania – niewidzialne siły wokół nas | Stacjonarna | 04.11.2025 godz.11:00 | budynek 20, wejście J |
| 10 | Laboratorium | Steruj przyszłością – poznaj świat sterowników PLC | Stacjonarna | 04.11.2025 | budynek 19, sala 6 |
| 11 | Laboratorium | Kosmiczne warzywa – jak rosną i smakują? | Stacjonarna | 10.12.2025, godz.10:00 | budynek 35, sala 136 |
| 12 | Laboratorium | Historia miłosna roślin: kwiaty, pszczoły i owoce | Stacjonarna | 04.12.2025, godz.10:00 | budynek 37, sala 1/45 |
| 13 | Laboratorium | Badanie wpływu toksyczności środków ochrony roślin na wybrane organizmy | Stacjonarna | 05.12.2025, godz.10:00 | sala 1/76, budynek 37 |
| 14 | Laboratorium | Znaczenie gospodarcze i kierunki użytkowania różnych grup roślin uprawnych | Stacjonarna | 23.10.2025, godz.9:30 | sala 3/78, bud. 37 |
| 15 | Laboratorium | Konsystencja na talerzu: Warsztaty praktyczne z reologii i instrumentalnej oceny tekstury żywności. | Stacjonarna | 17.12.2025 godz.8:00 | budynek 32, sala HP7 |
| 16 | Laboratorium | Przyprawy, kwiatki jadalne i ich rola w projektowaniu żywności. | Stacjonarna | 07.11.2025 godz.8:30 | budynek nr 32; sala 110 przyziemie |
| 17 | Laboratorium | Napoje przyszłości w zgodzie z naturą | Stacjonarna | 24.11.2025 | budynek 32, sala 57 |
| 18 | Laboratorium | Gospodarka obiegu zamkniętego w praktyce. Mufinki konopne – smaczna i zdrowa przekąska. | Stacjonarna | 03.12.2025 | budynek 32, laboratoria ZTTiKS (2 piętro) |
| 19 | Laboratorium | Prawda i mity o parówkach | Stacjonarna | 13.11.2025 godz.10.00 | budynek 32, sala HP 28 |
| 20 | Laboratorium | Zamknięte, ale świeże – warsztaty z pakowania | Stacjonarna | 04.12.2025 godz.10:00 | budynek 32, sala 047 i sala 42 |
| 21 | Laboratorium | High protein healthy food made with microbes | Stacjonarna | 16.01.2026 | budynek 32; sala 1032 |
| 22 | Laboratorium | Produkty pomidorowe – jak powstają i jak możemy kształtować ich właściwości | Stacjonarna | 17.11.2025 | budynek 32, sala 12 |
| 23 | Laboratorium | Street food – zrób to sam | Stacjonarna | 09.01.2026 | budynek 32, przyziemie, hala półtechniki |
| 24 | Laboratorium | Smart Gummies: Make Your Own Healthy Treats | Stacjonarna | 13.01.2026 | budynek 32; sala 2014 |
| 25 | Laboratorium | „Złap nurt! – wprowadzenie do pomiarów hydrologicznych” | Stacjonarna | 05.06.2026 |
Projekt współfinansowany z Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego 2021-2027, Priorytet 1 Umiejętności, Działanie 01.05 Umiejętności w szkolnictwie wyższym


Treści publikowane w serwisie są udostępniane na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa CC BY 4.0
