Harmonogram Laboratoriów Przyszłości

Jeśli twoja szkoła lub klasa chciałaby wziąć udział w Laboratoriach Przyszłości prosimy o kontakt promocja@sggw.edu.pl.

Zachęcamy do zapoznania się z ofertą webinarów dla kandydatów na studia. Harmonogram webinarów

Lp.Rodzaj wsparciaFormaTematData rozpoczęcia
1LaboratoriumStacjonarnaBarwniki w służbie komórek roślinnych15.01.2025
2LaboratoriumStacjonarnaFotowoltaika u roślin i co z tego wynika15.01.2025
3LaboratoriumStacjonarnaKolory natury: tajemnice barwników roślinnych22.01.2025
4LaboratoriumStacjonarnaRośliny: od chloroplastu do łańcucha pokarmowego22.01.2025
5LaboratoriumStacjonarnaZioła oraz chwasty łąk i pastwisk 30.01.2025
6LaboratoriumStacjonarnaOcena ryzyka środowiskowego30.01.2025
7LaboratoriumStacjonarnaJadalne opakowania: Nowoczesne rozwiązanie dla ekologicznego świata05.02.2027
8LaboratoriumStacjonarnaTajemnice fermentacji – jak powstają kiszonki i dlaczego są zdrowe?05.02.2027
9LaboratoriumStacjonarnaCo kryje się w butelce? – O substancjach dodatkowych w napojach07.02.2025
10LaboratoriumStacjonarnaJak to ugryźć? Krótki kurs oceny towaroznawczej wybranych owoców i warzyw oraz przetworów z nich otrzymywanych07.02.2025
11LaboratoriumStacjonarnaMikroorganizmy w żywności: niewidzialni sojusznicy lub wrogowie21.02.2025
12LaboratoriumStacjonarnaRoślinne produkty fermentowane – poznaj korzyści dla zdrowia21.02.2025
13LaboratoriumStacjonarna Sekrety gospodarki cyrkularnej: jak zagospodarować produkty uboczne z tłoczenia konopi siewnej? 06.03.2025
14LaboratoriumStacjonarnaTajniki pakowania mięsa – jak technologia chroni świeżość produktu06.03.2025
15LaboratoriumStacjonarnaWarsztaty robotyki 13.03.2025
16LaboratoriumStacjonarna„Od huty do złomowiska – stopy żelaza i ich cykl życia”13.03.2025
17LaboratoriumStacjonarnaBiogaz na miarę przyszłości – zrównoważone technologie wytwarzania energii z substratów biodegradowalnych20.03.2025
18LaboratoriumStacjonarnaZalety i wady fotowoltaiki oraz magazynowania energii20.03.2025
19LaboratoriumStacjonarnaOd Detektywa do Naukowca, czyli co skrywa w sobie mleko24.03.2025
20LaboratoriumStacjonarnaO jaju od A do Z – mity i fakty naukowe24.03.2025
21LaboratoriumStacjonarnaFood made from microorganisms – what we will eat on Mars?03.04.2025
22LaboratoriumStacjonarnaWhat do cheese packaging and artificial skin have in common?03.04.2025
23LaboratoriumStacjonarnaIn vitro w nauce i w praktyce10.04.2025
24LaboratoriumStacjonarnaSad Pełen Kwiatów 10.04.2025

Lp.Rodzaj wsparciaFormaTematData rozpoczęcia
1LaboratoriumStacjonarnaBarwniki w służbie komórek roślinnych15.01.2025
2LaboratoriumStacjonarnaFotowoltaika u roślin i co z tego wynika15.01.2025
3LaboratoriumStacjonarnaKolory natury: tajemnice barwników roślinnych22.01.2025
4LaboratoriumStacjonarnaRośliny: od chloroplastu do łańcucha pokarmowego22.01.2025
5LaboratoriumStacjonarnaZioła oraz chwasty łąk i pastwisk30.01.2025
6LaboratoriumStacjonarnaOcena ryzyka środowiskowego30.01.2025
7LaboratoriumStacjonarnaJadalne opakowania: Nowoczesne rozwiązanie dla ekologicznego świata05.02.2027
8LaboratoriumStacjonarnaTajemnice fermentacji – jak powstają kiszonki i dlaczego są zdrowe?05.02.2027
9LaboratoriumStacjonarnaCo kryje się w butelce? – O substancjach dodatkowych w napojach07.02.2025
10LaboratoriumStacjonarnaJak to ugryźć? Krótki kurs oceny towaroznawczej wybranych owoców i warzyw oraz przetworów z nich otrzymywanych07.02.2025
11LaboratoriumStacjonarnaMikroorganizmy w żywności: niewidzialni sojusznicy lub wrogowie21.02.2025
12LaboratoriumStacjonarnaRoślinne produkty fermentowane – poznaj korzyści dla zdrowia21.02.2025
13LaboratoriumStacjonarnaSekrety gospodarki cyrkularnej: jak zagospodarować produkty uboczne z tłoczenia konopi siewnej?06.03.2025
14LaboratoriumStacjonarnaTajniki pakowania mięsa – jak technologia chroni świeżość produktu06.03.2025
15LaboratoriumStacjonarnaWarsztaty robotyki13.03.2025
16LaboratoriumStacjonarnaOd huty do złomowiska – stopy żelaza i ich cykl życia13.03.2025
17LaboratoriumStacjonarnaBiogaz na miarę przyszłości – zrównoważone technologie wytwarzania energii z substratów biodegradowalnych20.03.2025
18LaboratoriumStacjonarnaZalety i wady fotowoltaiki oraz magazynowania energii20.03.2025
19LaboratoriumStacjonarnaOd Detektywa do Naukowca, czyli co skrywa w sobie mleko24.03.2025
20LaboratoriumStacjonarnaO jaju od A do Z – mity i fakty naukowe24.03.2025
21LaboratoriumStacjonarnaFood made from microorganisms – what we will eat on Mars?03.04.2025
22LaboratoriumStacjonarnaWhat do cheese packaging and artificial skin have in common?03.04.2025
23LaboratoriumStacjonarnaIn vitro w nauce i w praktyce10.04.2025
24LaboratoriumStacjonarnaSad Pełen Kwiatów10.04.2025

Projekt współfinansowany z Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego 2021-2027, Priorytet 1 Umiejętności, Działanie 01.05 Umiejętności w szkolnictwie wyższym

Treści publikowane w serwisie są udostępniane na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa CC BY 4.0