Podczas spotkań inaugurujących studenci I roku dowiadują się, jakie są cele projektu FERS i jakie daje im możliwości.
Projekt ma na celu nie tylko uatrakcyjnienie nauki poprzez dodanie nowych treści potrzebnych na rynku pracy (opracowanych razem z pracodawcami), ale też unowocześnienie sposobu przekazywania wiedzy z wykorzystaniem nowoczesnych technologii i sprzętu.
Aby w pełni skorzystać z możliwości, jakie daje projekt, trzeba do niego dołączyć, wypełniając odpowiednie dokumenty. Tylko uczestnicy projektu będą mogli korzystać z dodatkowych form wsparcia, takich jak płatne staże, wizyty studyjne, szkolenia czy pomoc psychologiczna.
Podczas spotkania studenci mogą uzyskać pomoc w wypełnianiu dokumentów oraz wysłuchać krótkiego wykładu o tym, jakiego rodzaju wsparcie psychologiczne oferuje projekt i dlaczego jest ono ważne.
Harmonogram spotkań:
2.10.2025 r.
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, Towaroznawstwo i Marketing Żywności, godz. 8-9,
Aula I, bud. 32
Food Science Technology Nutrition, godz. 9-10, s. 6, bud. 32
3.10.2025 r.
Zootechnika godz. 11.15-12, bud 23, aula II
9.10.2025 r.
Biologia, Biotechnologia, godz. 9-10, Aula II, budynek 37
13.10.2025 r.
Gastronomia i hotelarstwo, Żywienie człowieka i ocena żywności, godz. 8:00-9:30, Aula II, bud. 32
Ogrodnictwo, godz. 14-16, sala 26, budynek 35
16.10.2025 r.
Rolnictwo, godz. 9-10, bud. 37, Aula 1
21.10.2025 r.
Inżynieria systemów biotechnicznych, Technologia energii odnawialnych, godz. 10-12, Aula I bud. 18